HAES - školící středisko SQL HAES adresa
 
Datum poslední aktualizace: 4. května 2012
Počet přístupů: 78007

Seminář je za námi

Na vyhodnocení semináře od účastníků ještě čekám. Zatím mi přišly jenom dva zásadnější příspěvky, takže jsem se do nějakého hlubšího vyhodnocení zatím nepouštěl.

Názory z těchto příspěvků i názory, které jsem vyslechl už na semináři se zhruba kryjí s mým názorem: celková spokojenost, celková pochvala za skladbu přednášek i za jejich kvalitu, žádné zásadní výtky (ty drobné ještě proberu).

O čem to svědčí? Seminář se stává čím dál tím víc "kvalitní rutinou bez výkyvů". Může mě to těšit, ale taky trochu znepokojovat. Žádná kritika, ale taky žádná "bomba" v tom pozitivním slova smyslu, potlesk uprostřed přednášky jenom sporadicky. Věřme, že příští ročník zase nějakou tu "bombu" přinese.

Níže naleznete prezentace ke stažení.

Povšimněte si také, prosím, že u příležitosti semináře jsme stanovili nové termíny kurzů, které na látku probíranou na semináři přímo navazují.

Jirka Burian: prezentace (11.5 MB)
Slavo Furman: prezentace (0.8 MB), příklady část 1 (1.2 MB), část 2 (1.1 MB)
Michal Altair Valášek: prezentace (1.4 MB), příklady (8.1 MB)
Michal Bláha: prezentace a příklady (0.1 MB)
Pavel Císař: prezentace (0.03 MB)
Vláďa Bodeček: prezentace, příklady (0.3 MB)
Míra Luhan: prezentace (0.7 MB)
Zbyšek Hlinka: příklady (7.0 MB)
Slávek Skopalík: prezentace (0.03 MB)
Petr Zahradník: prezentace (1.1 MB)
Anketa: ad hoc anketa v průběhu čtvrtečního oběda


Burza cestovních příležitostí Ke dni 15.3.2006 přihlášeno 127 účastníků (včetně přednášejících)

Srdečně vás zvu na tentokrát už 8. ročník tradičního dvoudenního semináře

Seminář "Bělohrad 2006"
15.-16. března 2006, Lázně Bělohrad

Na sedmý ročník semináře v únoru 2005 přijelo už 146 účastníků. Mnohé z přednášejících znáte z konferencí, své si řekli i zástupci Microsoft a guru z konference VSNET na EMWAC, tradičně se účastní všichni lektoři našeho školícího střediska.

Kromě přednášek o vývojářské činnosti obecně, o databázích, se soustředíme především na technologii .NET. Ať už v .NET děláte nebo neděláte, přijeďte se podívat, kam to všechno směřuje.


Mediálním partnerem semináře je
Databázový svět, informační portál o databázových technologiích.
Seminář je určen
  • Vývojářům, pracujícím s .NET nebo s Delphi,
    aby konfrontovali svoje vývojářské zkušenosti s ostatními zúčastněnými.
  • Vedoucím informačních systémů,
    aby zhodnotili tyto zkušenosti v zrcadle potřeb svojí firmy (efektivita vývoje, kvalita dosažených výsledků, aplikovatelnost nových technologií).

Organizační záležitosti, program, osnovy vystoupení, časový rozvrh, pokyny účastníkům.

Co se dělo v roce 2005?

Přechod do .NET čím dál tím zjevnější. Ukazuje na to účast na našich kurzech .NET, ukazuje na to dění v konferenci VSNET, ale i v konferenci Delphi.

Je tady Visual Studio 2005, MSSQL 2005 a nástroje navazující. Co na to vývojářská komunita? Co chystá Microsoft dále?

Na semináři dále vystoupí firmy i jednotlivci, které (kteří) mají mnohaleté zkušenosti a dokáží se na současné problény podívat svým kritickým pohledem.

Předběžný program semináře

V tomto okamžiku máme některé přednášející, máme předběžná témata.
Program bude po dohodě s přednášejícími ještě syntetizován, upřesněn, doladěn.
Přihlašte svoje vlastní přednášky - ještě je dost času.

K loňskému semináři byla otevřena diskuse na adrese http://www.hlinka.cz/belohrad. Prosím o strpení, než tuto diskusi aktualizuji na Seminář 2006. Nyní se můžete podívat, o čem se diskutovalo loni.

Jiří Burian (jb) Microsoft Microsoft v roce 2006
  Microsoft nevynechal ani jeden ročník semináře ...
Slavo Furman (sf1) Úvod do WINFX
  Pohled do budoucnosti managed programování na Windows platformě v nejblížších pár letech. Co je WinFX. z jakých částí se skládá, co je WPF (Avalon), WCF (Indigo), WWF (Windows Workflow Foundation), jak do toho zapádá WinFS (případně i Monad/MSH), proč WinFX není totéž co Windwos Wista API, jak s tím souvisí XAML, etc.
Slavo Furman (sf2) Bližší pohled na WPF (Avalon)
  Odpovědi na základní otázky: co, proč, jak, kdy? Jak s WPF souvisí XAML. Architektura. Úvod do WPF programování. Základní pojmy, možnosti, ... Je to jiné programování, než Windows Forms. Nástroje (Cider je venku, Sparkle snad bude), windows forms interoperability, na konci možná zmínka o WPF web aplikacích a o WPF/Everywhere.
Michal Valášek (mv) ASP.NET 2.0
  Databinding v ASP.NET 2.0, Security/Membership API.
Michal Bláha (mb) ATLAS.CZ SQL injection - snadná cesta k hacknutí počitače
  Ukázka, jak pomocí SQL injection smazat data, změnit data a ovládnout počitač.
Pavel Císař (fb) IBPhoenix Firebird v roce 2006
  Tradiční FB update
Zbyšek Hlinka (zb) HLINKA-SOFT .NET 2 ve WinForms
  BindingSource, dolováni dat, DataObjects - Objektový pohled na databázi, která je interně uložena na relační DB
Vláďa Bodeček (vb) LINQ a C# 3.0
  "WinForms a Data binding", "Něco z .NET 2.0 a C# 2.0", "Použití add-in (pluig-in) v .NET", "LINQ a C# 3.0"
Mám prý tušit, že nejvíce ho lákají poslední dvě témata.
Jaromír Luhan (ml) AquaSoft Delphi 2006
  Novinky. Hlavní body: modelování, UML, ECO
Vláďa Bodeček (lx) Portace ASP.NET aplikace pod Linux/Mono
  Krátké sdělení ...
Pavel Císař (pc) IBPhoenix Alternativy k .NET
  Pohled z jiného úhlu...
Petr Zahradník (pz) Computer Laboratory Něco málo marketingu pro vývojáře
  Pár zásad, jak se pohybovat v marketingu: komunikace se zákazníky, webová prezentace, ...
Slavomír Skopalík (sf) Elekt Labs s.r.o FB optimalizace
  ... co se loni nestihlo
Slavomír Skopalík (sc) Elekt Labs s.r.o CVS
  Jak udržovat projekt, jak to používáme my, řízení oprávnění
Slavomír Skopalík (sm) Elekt Labs s.r.o Co brání přechodu na nové architektury
  Metodická úvaha
Honza Šebelík (hs) HAES
  Pár drobných příkladů, které potěší ...

Organizační záležitosti

Cena účasti na semináři je stanovena (včetně DPH) na 1400 Kč.
Oproti ročníku 2005 se tedy nic nemění.

Cena zahrnuje

  • účast na dvoudenním semináři
  • ubytování na jednu noc
  • celodenní stravování (oběd, večeře, snídaně, oběd)
Ubytování vám můžeme zajistit o den dříve (300 Kč navíc).
Ještě jednám s Anenskými slatinnými lázněmi, které by mohly (za příplatek) nabídnout opravdu luxusní ubytování.

Upozorňuji, že cena bude na faktuře rozúčtována na účastnický poplatek, stravování a ubytování. Je bezpodmínečně nutné to udělat právě takto. Jinak by mě Finanční úřad obvinil, že si dávám do nákladů svoje útraty v hospodě v celkové výši mnoha desítek tisíc korun.

Seminář proběhne ve velkém sále Lázeňského hotelu, Raisovo nám., Lázně Bělohrad (foto).
Ubytování je zajištěno skvělé, dobré a vyhovující.
Volná místa budou postupně zaplňována tak, jak budou přicházet přihlášky...
Není jednoduché ubytovat 160 lidí v 80 pokojích v 8 ubytovacích zařízeních (2004) tak, aby kapacita pokojů byla maximálně využita, aby firmy bydlely pospolu, aby bydlely pokud možno tam, kde loni, abychom měli zvlášť dámské a pánské pokoje, aby přitom byli všichni spokojeni. S ohledem na výše uvedená kritéria budu proto přidělovat pokoje na základě pořadí přihlášek - od nejlepších po nejhorší. Kromě toho musím zohlednit firmy s více účastníky, aby zaplnily vícelůžkové pokoje. Kromě toho musím zohlednit, kdo přijede 14.3. večer a kdo 15.3. ráno, aby se nám tyto skupiny na pokojích nemíchaly.

Přihlášky posílejte na adresu workshop@haes.cz nebo poštou.
Formulář přihlášky si můžete stáhnout.

Nedohodneme-li se jinak, považuji vaši účast za potvrzenou v okamžiku, jakmile dostanu stanovenou částku na můj účet u Komerční banky č.19-2214490227/0100 (variabilní symbol IČO/RČ).
Daňový doklad obdržíte na semináři.

Osnovy vystoupení

Osnovy budou podrobně zpracovány tehdy, až se dohodneme na přesném programu semináře. Viz připravované
fórum k semináři.

Předběžný časový rozvrh semináře

Očekávám vaši spolupráci, vaše návrhy, vaše přání a vaše averze, a to jak vůči navrženým tématům, tak vůči přhlášeným přednášejícím (vše na můj mail nebo do
diskuse).
  První den: středa 15.3.  
09:00 Registrace účastníků 30 min.
09:30 Jiří Burian Microsoft v roce 2006 60 min.
10:30 Přestávka 20 min.
10:50 Slavo Furman Úvod do WINFX 60 min.
11:50 Přestávka 10 min.
12:00 Michal Valášek ASP.NET 2.0 60 min.
13:00 Oběd 60 min.
14:00 Pavel Císař Alternativy k .NET 60 min.
15:00 Přestávka 20 min.
15:20 Petr Zahradník Něco málo marketingu pro vývojáře 60 min.
16:20 Přestávka 20 min.
16:40 Michal Bláha SQL injection - snadná cesta k hacknutí počitače 45 min.
17:25 Přestávka 20 min.
17:45 Vláďa Bodeček Portace ASP.NET aplikace pod Linux/Mono 15 min.
18:00 Večeře 60 min.
19:00 Kuloární diskuse 360 min.
  Druhý den: čtvrtek 16.3.  
08:30 Snídaně 30 min.
09:00 Jaromír Luhan Delphi 2006 60 min.
10:00 Přestávka 15 min.
10:15 Zbyšek Hlinka .NET 2 ve WinForms 60 min.
11:15 Přestávka 15 min.
11:30 Vláďa Bodeček LINQ a C# 3.0 40 min.
12:10 Oběd 60 min.
13:10 Pavel Císař Firebird v roce 2006 40 min.
13:50 Přestávka 20 min.
14:10 Slavomír Skopalík CVS 60 min.
15:10 Závěr 10 min.

Pokyny účastníkům

  • Přijedete-li na náměstí do Lázní Bělohradu, uvidíte budovu hotelu. Vchod do recepce hotelu je z druhé strany, poblíž tabule "Vinárna ARIA". Auta nechte na parkovišti za hotelem - tam, co je "zákaz vjezdu".
  • Registrace účastníků začíná 15.3.2006 v 9:00 hodin. Vchod do přednáškového sálu je z recepce hotelu. Tam obdržíte další organizační pokyny.
  • Ubytováni budete nejspíš celkem v 10 (!) ubytovacích zařízeních. Potřebné instrukce dostanete pri registraci.
  • Ty, kteří přijedou už 14.3., budu očekávat po 18. hodině v restauraci "U Sehnalů" (u kostela). Tam dostanete potřebné instrukce o místě ubytování.
  • Restaurace zavírají ve 22.00. Chcete-li se navečeřet, měli byste proto v 21.00 sedět u stolu a objednávat si jídlo. Doporučuji restauraci "U Sehnalů" (vedle kostela - tam budu večer sedět s přednášejícími a probírat s nimi organizační podrobnosti) nebo restauraci "Na Mostě" (křižovatka na náměstí).
  • V případě jakýchkoli problémů volejte 493 792 931 nebo 776 347735.

Burza cestovních příležitostí

Pokud chcete nabídnout dalším účastníkům dopravu vlastním vozem, prosím napište odkud a kdy vyjíždíte a kolik máte volných míst. Já to na tomto místě zveřejním. Případní zájemci z příslušné lokality (nebo po cestě) by se vám pak měli ozvat.

 Jméno  Počet  Datum  Místo
Jan Pospíšil 3 15.3. Praha


Nahoru